Óriási reform kezdődik ezekben a magyar régiókban: itt az új uniós irány

HelloVidék2022. március 21. 08:16

Több ezer nemzetközi, nemzeti, helyi és regionális vezetőt fogadott Marseille-ben március 3-4-én a Régiók Európai Bizottsága (CoR) és a Provence-Alpes-Côte d'Azur régió a Régiók és Városok 9. Európai Csúcstalálkozóján. A tanácskozáson a szakemberek megosztották egymással az Európáról alkotott elképzeléseiket, miközben olyan, alapvető változásokra szólítottak fel, amelyek révén jobban felkészíthetik a helyi közösségeket az olyan kihívásokra, mint az egészségügyi ellátás, a természeti katasztrófák, az éghajlatváltozás és a területi egyenlőtlenségek. Az európai csúcstalálkozó sajtónyilvános online programjain a HelloVidék is részt vett.

A csúcstalálkozón a helyi és regionális politikusokat vonták be az Európa jövőjéről szóló vitába, és bemutatták, hogy Európa régiói és városai milyen létfontosságú szerepet játszanak abban, hogy a polgárok Európa középpontjába kerüljenek.

A résztvevők a kohézióhoz és a helyreállításhoz kapcsolódó témákat is megvizsgálták, miközben a helyi és regionális vezetők keresték a leghatékonyabb modelleket a városi és vidéki fellendülés végrehajtásához, és feltárják a határaikon belüli és kívüli együttműködés lehetőségeit 2050-ig.

Részletek a cikkben!

Címkék:
európa, támogatás, európai unió, vidék, eu, hellovidék, európai uniós pályázatok,