Kiderülhet az igazság a Zágrábban lezuhant drónról: robbanószerkezet is volt benne, megvan a feketedoboz

Pénzcentrum2022. március 14. 11:00

A horvátok szerint robbanószerkezet is volt azon a drónon, amely Zágrábban zuhant le. Ezzel még fontosabbá vált a kérdés, hogy az Ukrajnához, vagy Oroszországhoz tartozott-e.

A horvát védelmi miniszter szerint robbanószerkezettel volt felszerelve az a katonai drón, amely a jelek szerint az ukrajnai háborús övezetből, Románia és Magyarország felett repült át, mielőtt lezuhant Zágráb délnyugati részén. A robbanásban egyébként senki sem sérült meg, 40 parkoló autó megrongálódott.

Robbanóanyag nyomait és olyan nyomokat találtak, amelyek arra utalnak, hogy ez nem egy felderítő drón volt. Egy légibomba darabjait találtuk meg

– mondta Mario Banozic horvát védelmi miniszter az ABC szerint. Ez további kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy a drón Oroszországhoz vagy Ukrajnához tartozott-e. A balesetet vizsgáló nyomozók a becsapódáskor keletkezett kráterből kiszedték a drón darabjainak nagy részét, köztük egy sérült fekete dobozt, amelyből meg lehet tudni a repülési útvonalát.

Címkék:
horvátország, magyarország, ukrajna, oroszország, drón, robbanószerkezet, háború, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,