Orbán Viktor: egy másik Európában fogunk élni néhány év múlva

Pénzcentrum2022. március 4. 07:48

Amit most látunk, a válság eleje - mondta el Orbán Viktor, a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország c. műsorában a menekülthullámmal kapcsolatban. A miniszterelnökelmondta, hogy nagyon sokan jönnek, most már nem csak Kárpátaljáról, hanem Belső-Ukrajnából is. Köztük sok az Ukrajnában tanuló külföldi diák is.

A magyar kormánynak rengeteg feladata van - mondta a miniszterelnök, nemzetbiztonsági és humanitárius teendőkre utalva. Az egészségügyi minisztériumnak is sok feladata lesz. "Sokan jönnek, akik nincsenek beoltva, őket be kell oltani" - mondta Orbán Viktor. "Megkezdtük a tárgyalásokat a munkaadókkal is" - mondta el miniszterelnök. Hangsúlyozta, hogy adunk segítséget a menekülteknek munkakeresésben is.

Mi a békében vagyunk érdekeltek

- mondta a miniszterelnök, hozzátéve: a háború kárvallottjai Ukrajna a szomszédos országok lesznek, köztük Magyarország. Nagyobb számú menekült érkezése esetében a V4-ekre nehezedik majd a terhek nagy része, ezért kell közös menekültpolitikát kialakítani.

Egy másik Európában fogunk élni néhány év múlva

- mondta el Orbán Viktor Németország fegyverkezése kapcsán. A német haderő gyakorlatilag a II. világháború óta nem létezett, ennek viszont most vége. Minden ország olyan erős, amennyire a szövetségesei. Arról is beszélt, hogy a NATO csak akkor véd meg minket, ha magunkat is meg tudjuk védeni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orbán Viktor a belső károk enyhítéséről is beszélt, mint pl. a Sberbank bebukása. Közvetlen veszélyként említette az energiárak emelkedését, és elmondása szerint a magas infláció veszélye is nagyságrendekkel megnövekedett. A jegybank már keresi a megoldást.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Címkék:
Orbán, ukrajna, oroszország, ukrán, orosz, orbán viktor, kossuth rádió, orbán kossuth rádió, háború, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,