Tőzsde: zuhan az OTP árfolyama, gyengült a forint

Pénzcentrum2022. március 1. 10:25

Óvatos emelkedéssel indul a nap a magyar tőzsdén, ám az OTP árfolyama aztán 9 óra után meredek zuhanásba kezdett, a forint pedig ismét gyengül. 

Óvatos emelkedéssel indul a nap a magyar tőzsdén, a BUX 0,2 százalékkal került feljebb. Az OTP 1,5 százalékkal került feljebb, míg a Mol 0,8 százalékot esett, a Richter 0,4 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom pedig tegnapi záróértéke közelében indította a napot.

Az OTP árfolyama aztán 9 óra után meredek zuhanásba kezdett:

A forint euróhoz viszonyított árfolyama is emelkedik reggel óta, az új történelmi mélypont 374,3.

Friss! Itt az újabb mélypont

Szinte percről percre jut új mélypontra a forint az euróval szemben. Mindeközben a tőzsdén sem épp rózsás a helyzet: az orosz-ukrán háborúban érintett OTP árfolyama 12 ezer forint alá süllyedt. A forint ma már több mint 1%-ot gyengült, jelenleg 376,5 közül járnak az eurójegyzések, kora délelőtt még 370 körüli is volt az árfolyam.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Portfolio által megkérdezett devizapiaci szereplő nem lát konkrét új okot a tegnapi naphoz képest a forint mai zuhanása mögött. Ami érdekes volt szerinte, hogy az árfolyam nagyon gyorsan vitte át a 375-376-os szintet, miután kicsit megállt a 374-es szinten. Azt megjegyezte továbbá, hogy a régiós devizák közül a lengyel zloty hasonlóan gyengül, míg a román lejt egyelőre nem bántják.

Már túllépte a 378 forintot az euró árfolyama.

Címkék:
forint, otp, tőzsde, otp bank,