Sokkoló szankciókat vezet be a Mastercard is a háború miatt: milliókat érint a korlátozás

hvg.hu2022. március 1. 09:45

A nemzetközi közösség élén az EU-val igyekszik minél nagyobb ütést mérni az orosz gazdaságra, és feladásra kényszeríteni az ukrajnai inváziót. Sok világvállalat külön lépésekkel is támogatja a oroszok elleni pénzügyi szankciókat  – most már Mastercard is, írja a hvg.hu.

A nyugati világ egyre súlyosabb szankciókkal bevezetésével igyekszik összeroppantani az orosz gazdaságot, így is támogatva Ukrajnát a háborús konfliktusban. Az intézkedések gazdasági hatásai már látszanak, a rubel zuhanórepülésben van, a Sberbank európai ága a csőd szélén tántorog, és a nemzetközi piac szinte összes orosz résztvevője szorult helyzetbe került.

A szankcióknak azonban még egyáltalán nincs vége: most a Mastercard szállt be a Putyin elleni gazdasági háborúba. A cég letiltotta az összes Oroszországból indított kártyás tranzakciót, így lehetetlenné vált a pénzküldés külföldre, írja a lap. Azt nem tudni, hogy Oroszágon belül korlátozzák-e a kártyahasználatot. Korábban a Google Pay és az Apple Pay fizetési szolgálatatásait is korlátozták az oroszoknak.

Címkék:
mastercard, nemzetközi, orosz, bankkártyás fizetés,