Ilyen hatással van háború a nemzetközi áruforgalomra: van okunk aggódni?

Pénzcentrum2022. március 1. 18:15

A Waberer’s üzleti tevékenységére az orosz-ukrán konfliktus jelenleg nincs hatással, mivel ezen régiók nem szerepelnek a vállalat üzleti fókuszában, így bevételi kockázatot sem jelentenek a számukra. Ugyanez elmondható a tovább dráguló üzemanyagárak kapcsán is, hiszen az üzemanyag klauzuláknak köszönhetően ezen emelkedéseknek sincs hatása a működésre.

Ugyanakkor a cégcsoport - különböző operációs területein - foglalkoztat ukrán kollégákat, többe között nemzetközi áruszállítási feladatok ellátásán, illetve raktári területeken. Velük a társaság folyamatosan tartja a kapcsolatot és maximálisan igyekszik támogatni őket döntéseikben - eddig mindössze néhány fő jelezte, hogy hazautazna a családjához.

A cégcsoport továbbá támogatást biztosít azon ukrán kollégáinak, akik a családjaikat szeretnék Magyarországra juttatni és ehhez szállásra van szükségük. Az ukrán kollégák helyzete ugyanakkor továbbra is kiszámíthatatlan, és nem lehet megjósolni, hogy a későbbiekben milyen nehézségekkel kell szembenézni, mind nekik, mind a vállalatnak. A társaság a kialakult helyzetre való tekintettel aktív logisztikai támogatást nyújt a segélyszállítmányok eljuttatásában a segélyszervezetek részére - áll a közleményükben.

Címkék:
szállítás, konfliktus, ukrán, orosz, szállítmányozás, waberers, háború, orosz-ukrán háború,