Begyújtotta a rakétákat a Gazprom: őrületes mennyiségű földgázt termeltek ki idén

MTI2021. december 23. 19:02

515 milliárd köbmétert termel az idén a Gazprom. Az idei gáztermelés 62,2 milliárd köbméterrel lesz nagyobb a tavalyinál.

A Gazprom 13 éve a legtöbb földgázt, 515 milliárd köbmétert termel az idén, ami csaknem 24 százalékkal haladja meg a tavalyit - közölte Alekszej Miller, a társaság elnöke.

A csütörtöki évzáró konferencián azt mondta, hogy az idei gáztermelés 62,2 milliárd köbméterrel lesz nagyobb a tavalyinál és ezzel elérik az 515 milliárd köbmétert. "Ez a legmagasabb termelési adat az elmúlt 13 évben" - tette hozzá.

Miller kifejtette, hogy 29,7 milliárd köbméterrel nőtt a Gazprom belső piacra történő szállítása, ami "nagyon jelentős mértékben hozzájárul az ország társadalmi és gazdasági fejlődéséhez".

2021 rekordévnek bizonyult számunkra. Új rekordok a termelésben, új rekordok a gázellátásban és új rekordok a pénzügyi mutatókban. Az idei évben is megerősítettük, hogy vezető szerepet töltünk be a világban az energiapiacon

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- mondta Alekszej Miller.

Címkék:
gáz, rekord, földgáz, termelés, gazprom,