Csúnya átveréssel vadásznak több millió magyar adataira: rengetegen pórul járhatnak

Pénzcentrum2021. augusztus 27. 10:33

Az Elmű-Émász ügyfeleinek átvétele után már 6,4 millió ügyféllel rendelkező MVM Next Energiaszolgáltató nevében küldenek profi adathalász díjbekérő levelet az ügyfeleknek csalók - tudta meg a Portfolio. Az adathalász esetek tényét a szolgáltató megerősítette a lap olvasóinak.  

Egy meglehetősen jól lemásolt díjbekérővel, fizetési emlékeztetővel tévesztik meg az óvatlan MVM Next-es ügyfeleket. A Portfolio olvasójának feltűnt, hogy a cég online felületén nem talált ilyen számlát, és a „befizetem bankkártyával” gomb nem egy banki online kártyás fizetési oldalra, hanem egy adathalász oldalra vezet, írják.

Az olvasó megkereste az MVM Next-et, ahonnan 8 nap várakozás után kapott választ. A társaság ebben megerősítette, hogy ez egy adathalász e-mail.

A levélben közlik, hogy  az utóbbi időszakban sajnos sok esetben előfordult, hogy adathalász e-maileket küldtek ügyfeleik részére.

Az MVM Next ezért arra kéri az ügyfeleket, hogy minden esetben ellenőrizzék, hogy az ügyfélazonosító számsorok valóban az ügyfél adatai legyenek bármilyen kényelmetlen is ez, és hogy a befizetési link pedig csakis a CIB Bank oldalára vezethet.

Címkék:
csalás, számla, bankkártya, átverés, hacker, elmű, adathalász, mvm, adathalászat,