Eladja több mint egy tucat áruházát a Tesco Magyarországon

Pénzcentrum2021. június 30. 13:59

Eladja több mint egy tucat áruházi ingatlanát a Tesco Magyarország - értesült a Pénzcentrum. Meg nem erősített információink szerint a csomag részét képezi a budaörsi és érdi egység is. A megállapodás része az is, hogy a Tesco visszabérli - úgy tudjuk, 15 évre - az ingatlanokat a vevőtől.

Megkeresésünkre a Tesco Magyarország elismerte a tranzakciót. Mint írták, "2020 elején tájékoztattuk munkatársainkat arról a tervről, amelynek keretében néhány ingatlanunkat eladjuk, majd visszabéreljük. Ez a változás csak kisszámú ingatlant érint és ezekben az ingatlanokban bérleti konstrukcióban fogjuk tovább üzemeltetni áruházainkat. Vásárlóink és munkatársaink számára mindez semmilyen változást nem jelent."

Mivel a folyamat jelenleg is tart, így sem az ingatlanok listáját, sem pedig a potenciális befektetőt nem hozzuk nyilvánosságra.

- írták a tranzakció részleteit firtató kérdésünkre. Mi úgy tudjuk, 14 egységet számlál a csomag.

A Tesco hivatalos weboldalán elérhető áruházlista alapján jelenleg 402 áruházat üzemeltet (azt nem tudni, ebből mennyi a saját tulajdonú ingatlan) a Tesco Magyarországon, tehát a tranzakció mindössze az üzletek kb. 3 százalékát érinti.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Megkerestük a "potenciális befektetőt" is, a cégcsoport a sajtóértesüléseket azonban nem kívánta kommentálni. Mint írták, a végrehajtott tranzakciókról, illetve sajtóérdeklődésre számot tartó tevékenységükről közleményben tájékoztatják majd a sajtó képviselőit.

Címkék:
Tesco, ingatlanok, tesco global áruházak zrt,