Ép ésszel felfoghatatlan: átlépte az 1000 milliárd dollárt a Facebook értéke

Pénzcentrum2021. június 29. 09:03

Története során először haladta meg a Facebook piaci értéke az ezermilliárd dollárt. A techóriás csatlakozott az Apple-Microsoft-Amazon-Alphabet négyeshez az egybilliós cégek klubjában.

Története során először haladta meg a Facebook piaci értéke az ezermilliárd, azaz egybillió dollárt – írja az Axios. Ez forintban még hihetetlenebb összeg,  majdnem 294 000 000 000 000 forint. Összehasnlítva: 2022-ben a magyar államháztartás központi alrendszerének kiadási főösszege 28 546,45 milliárd forint, bevételi főösszege 25 393,8 milliárd forint lesz.

A mérföldkövet úgy érte el a Facebook, hogy jelenleg is vizsgálatok zajlanak ellene az Egyesült Államokban. Mindez azonban nem látszik a pénzügyi teljesítményén, amelyre a világjárvány miatt átalakult felhasználói szokások is jótékony hatással voltak.

Lesd meg a részvényárfolyamokat a Pénzcentrum aloldalán!

Az egybilliós határt azzal ugrotta át a cég, hogy egy bíró visszadobta a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) trösztellenes keresetét, amely többek között leválasztotta volna a Facebookról az Instagramot és a Whatsappot. Ez a döntés 5 százalékot dobott a cég részvényárfolyamán.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezzel a Facebook csatlakozott az Apple-Microsoft-Amazon-Alphabet négyeshez az egybilliós techcégek klubjában. Igaz, tőlük még így le van maradva, az Apple és a Microsoft például már a kétbilliós határt is átlépte.

Címkék:
facebook, bíróság, tőzsde, érték,