Kifakadtak a magyar dolgozók: rengetegen mondhatnak fel emiatt

Pénzcentrum2021. május 28. 18:05

Ötből három kis- és középvállalati dolgozó arra számít, hogy az irodai munkavégzéshez térnek vissza a járványügyi korlátozások feloldását követően, 25% az adminisztratív terhek miatt a munkahely váltást fontolgatja.

A kis- és középvállalkozások dolgozói Európa-szerte  attól félnek, hogy kénytelenek lesznek az irodai munkavégzéshez visszatérni, mert távmunkában  nem tudnak eléggé az ügyfélélményre és a vállalkozás növekedéséhez hozzájáruló feladatokra  koncentrálni - derült ki a Ricoh Europe által ma közzétett kutatásból.

A felmérés során több, mint 1400 európai kis- és középvállalati  dolgozót kérdeztek meg, legfeljebb 250 főt foglalkoztató vállalatoknál. 5-ből majdnem minden harmadik (58%) válaszadó arra számít, hogy irodai környezetből fog tovább dolgozni amikor feloldják a járványügyi korlátozásokat. Az akadályokat és szűk keresztmetszetet abban látják, hogy egy új, dinamikus munkarendre lenne szükségük, mellyel megfelelően tudnának reagálni a folyamatosan változó ügyféligényekre is.

A válaszadók majdnem fele (45%) állította, hogy produktívabb lenne kevesebb adminisztratív  teher mellett.

Az alkalmazottak munkaterhelése központi tényező abban, hogy az irodába történő visszatérésre mekkora igény mutatkozik. A kialakult képet az is erősíti, hogy hiányoznak olyan távmunka eszközök, amik támogatják a magas hozzáadott értékkel bíró munkát távoli munkavégzés során és az automatizált folyamatok bevezetésébe kevés beruházás történt. 5-ből két (40%) alkalmazott esetén tényező, hogy nehezen fér hozzá információkhoz és céges rendszerekhez, amimegnehezíti számukra a magas színvonalú ügyfélkiszolgálást 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ez a nagyobb piaci szereplők kezére játszhat, ahol a munkatársakat általában egy jobban kialakított és könnyebben elérhető információs rendszer segíti az optimális ügyfélélmény elérésében. A válaszadók fele (51%) szerint a folyamatautomatizálás lehet az egyik megoldás. Amellett, hogy a folyamatautomatizálás növelheti a munkaélményt, támogathatja a tehetségek megtartását, mint például az értékesítőkét, akik gyakran a vállalat arcai. Tény, hogy a válaszadók negyede (25%) gondolkozik munkahely váltáson, egy olyan helyre, ahol jobb eszközöket biztosítanak a távmunkához. 

Címkék:
munkahely, felmérés,