A pandémia jótékony kísérőtünete: normává válhat a hibrid munkavégzés?

Pénzcentrum/InfoRádió2021. május 13. 10:30

Rengeteg dolgozó szerette meg az otthoni munkavégzést a koronavírus-járvány ideje alatt. Bár valószínűtlen, hogy emiatt a munkáltatók hosszú távon engedik otthonaikból dolgozni munkavállalóikat, a hibrid munkavégzés előtt utat törhetett a járvány.

Rugalmasság, kevesebb közlekedéssel töltött idő, a munkatársakkal egy térben ledolgozott napokkal fűszerezve. A hibrid munkavégzés gyakorlatilag mindenki számára ideális lehet – írja a CNBC. A hét öt napjából néhányat az irodában, néhányat pedig otthonunkban ledolgozni vonzó lehetőség lehet sok ember számára, két munkáltató közti választás esetén pedig akár döntő is lehet a részleges home office lehetősége.

Ha hibrid módszerben szervezik a munkahetet, könnyen elkerülhetők azok a problémák, amelyekkel az otthonról dolgozók a tavalyi évben szembesültek: izoláció, a munkatársak mellőzése például biztosan nem léphet fel. A munkáltatók problémái is kezelhetők így: a PriceWaterhouseCoopers kutatása szerint a cégvezetők úgy vélték, legalább heti három, az irodában töltött nap szükséges ahhoz, hogy a munkamorál megmaradjon.

A hibrid munkavégzéshez mindezen túl az is kell, hogy tényleg működjön: ha valaki nem megfelelően dolgozik otthonról, azzal a munkavállalók teljes csapata előtt zárhatja be ezt a lehetőséget. Nem egyszer kell tehát az alkalmasságot bizonyítani, hanem gyakorlatilag minden nap.

Címkék:
home office, hibrid, munkavégzés,