Tovább gyűrűzik a feljelentett mentős ügye: rég látott az ország ilyen összefogást

Pénzcentrum2021. április 22. 10:00

Példátlan méretű összefogáshoz vezetett, hogy húsvétkor egy honfitársunk feljelentette a mentősöket, mert megálltak egy büfénél ebédelni. Az étkezdék azóta is sorra ajánlanak kedvezményeket a szolgálatban lévő életmentőknek, a jószándékot pedig az Országos Mentőszolgálat egy különleges programmal igyekszik meghálálni nekik.

Ahogy korábban megírtuk, húsvét vasárnap feljelentették egy mentőautó személyzetét, amiért "hosszú percekig" álltak az út szélén, mikor két életmentés között ebédelni akartak egy Szentendrei úti büfénél. Az eset országos szintű felháborodáshoz és rég nem látott méretű összefogáshoz vezetett. Étkezdék sora ajánlott kedvezményes, vagy akár ingyenes étkezési lehetőséget a mentősöknek, a felajánlások növekvő száma miatt pedig a mentőszolgálat úgy döntött, létrehoz egy országos adatbázist a mentősöket bármilyen kedvezménnyel támogató étkezdékről.

A "HAMBULANCIA" névre keresztelt program keretében a támogató büfék egy a program nevével és logójával ellátott matricát kapnak és pontos helyük is felkerül egy elektronikus térképre.Ezen felül a mentőszolgálat felajánlotta, hogy újraélesztésre is szívesen ingyen kiképzik a „Hambulanciák” személyzetét. A programba egyébként elsőként az a Szentendrei úti hamburgerező nyert felvételt, ahol a húsvéti incidens történt, ismertette Győrfi Pál az OMSZ Facebook oldalán. A további jószándékú kajáldások jelentkezését az info@mentok.hu címen várják.

 

Címkék:
feljelentés, mentőszolgálat, mentő, mentősök,