Varga Mihály: kétszámjegyű növekedés jöhet, a második negyedévben indul be a gazdaság

Pénzcentrum/Portfolio2021. február 16. 14:32

Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-videójában kommentálta a meglepően jó GDP-adatot, amely elmondása szerint sokkal jobb az uniós átlagnál. Elmondta azt is, hogy várakozásai szerint a második negyedévben növekedési pályára áll a magyar gazdaság, két számjegyű növekedés jöhet.

A rendkívül jó negyedik negyedéves GDP-adatot Varga Mihály két okkal magyarázta: egyrészt a magyar gazdaság ellenállóképessége, másrészt a gazdaságvédelmi támogatások miatt volt az uniós átlagnál mérsékeltebb a magyar visszaesés.

Loading...

A miniszter szólt a beruházások fontosságáról is, amelyekre a kormány a költségvetésből 4 ezermilliárd forintot költött, ezzel a magyar beruházási ráta az egyik legmagasabb az unióban. Elmondta, hogy költségvetési akadálya a védekezésnek nem volt és nem is lesz. Magyarország egyensúlyi mutatói a miniszter szerint jóval kedvezőbbek, mint a 2008-as válság után. A gazdaságvédelmi terv eddigi lépéseit további fejlesztések követik.

Azzal számolunk, hogy a magyar gazdaság a második negyedévben visszaáll a növekedési pályára, és erőteljes, két számjegyű bővülést mutat majd abban a negyedévben

- mondta.

Címkék:
hitel, gazdaság, növekedés, varga mihály, gdp, pénzügyminiszter, uniós támogatások, gdp növekedés,