Eleged van és lelépnél az országból? Itt a legboldogabb államok friss toplistája

Pénzcentrum2019. március 20. 13:28

Ismét nyilvánosságra hozta az ENSZ a világ legboldogabb országainak toplistáját. A tavalyi listavezető Finnország tartotta első helyét, Magyarország a top 10 közelében sincs.

Az ENSZ Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózatának jelentése 156 országot rangsorolt a lakosainak boldogságérzete alapján. A boldogságindex megállapításánál figyelembe vették többek között a GDP-t, a várható élettartamot, hogy a lakói mekkora társadalmi támogatásra számíthatnak, ha bajba kerülnek, mekkora szabadságot élveznek életük fontos döntéseiben, mennyire érzik korruptnak a társadalmat, amiben élnek, illetve mennyire gondolják nagylelkűnek magukat.

Látható, hogy a régiónkból messze az osztrákok a legboldogabbak, utánuk a csehek jönnek, akik a 20. helyen állnak, majd pedig a 38. szlovákok. Lengyelország a 40., Szlovénia 44., Románia pedig a 48. helyen van.

Magyarország a 156 rangsorolt ország közül a 62. legboldogabb. Hét helyet javítottunk a tavalyi 69.-hez képest.

Utánunk a régióban a szerbek jönnek, akik kereken a 70. helyen vannak, majd pedig a 75. horvátok. Bulgária a 97., Ukrajna pedig a 133. legboldogabb ország a világon.

Az ENSZ szerint a világ tíz legboldogabb országa:

1. Finnország

2. Dánia

3. Norvégia

4. Izland

5. Hollandia

6. Svájc

7. Svédország

8. Új-Zéland

9. Kanada

10. Ausztria

Címkék:
utazás, toplista, magyarország, boldogság, lista, ensz, gdp,