Tovább gyengül a forint: 315 az euró

Pénzcentrum2014. augusztus 29. 09:34

Az ukrán helyzet továbbra is bizonytalanul tartja a nemzetközi piacokat, ezért tovább süllyedt a forint.

Tegnap dél körül gyengülésbe kezdett a hazai fizetőeszköz a vezető devizákkal szemben. A kiváltó ok az orosz-ukrán konfliktus azon fejleménye volt, hogy az orosz hadsereg egységei átvonultak a határon, hogy támogassák a szeparatistákat.

Mivel az ukrán feszültségek egyelőre nem múlnak, a forint újabb gyengülési hullámmal indította a pénteki napot. Mára újra 316 fölé kerül az euró árfolyama.

A dollárral szembeni jegyzések emellett már 240 forint fölött járnak, míg egy svájci frankért 262 forintot kérnek. Mind a két devizakereszt esetében 2,5 éves mélypontról beszélhetünk.

Friss! Megállt az újabb hullám

A reggeli órákban kibontakozni látszó újabb gyengülési hullám megtört. A jegyzések 11.30-kor 315 körül járnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

 

Címkék:
hitel, árfolyam, forint, deviza, svájci órák, ukrán fizetőeszköz,