Május végéig tolnák ki az árfolyamgát határidejét

Pénzcentrum2013. március 25. 16:33

A Fidesz azt javasolja, hogy kedden szavazzon a parlament a devizahiteleseket segítő árfolyamgát lehetőségének meghosszabbításáról. A hosszabbítás tervét a Bankszövetség is támogatja. 

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatójánelmondta: pártja hétvégén beterjesztett indítványa alapján március vége helyett május 31-ig lenne igényelhető az árfolyamgát, amellyel egy svájci frankot 180, az eurót 250, a japán jent pedig 2,5 forinton lehet törleszteni.

A politikus jelezte egyúttal azt is, hogy eddig a jogosultak 29 százaléka, azaz 133 ezer család lépett be az árfolyamgátba, nekik ez összesen hatmilliárd forint megtakarítást jelentett.

A legfontosabb az, hogy minél többen belépjenek az árfolyamgátba - hangsúlyozta Rogán Antal, aki minden érintettet arra biztatott, vegye igénybe ezt a lehetőséget.

A Bankszövetség is támogatja

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Támogatni tudjuk a meghosszabbítást a Magyar Bankszövetség is, azzal a céllal, hogy az érintett lakosság többsége becsatlakozhasson a védelem alá - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a szövetség hétfőn délután.

Mint közleményükben írták, minden devizahiteles ügyfelet, aki csak teheti, arra biztatnak, hogy most döntsön és vegye igénybe a megoldást. Emellett a véghatáridő továbbra is 2017. június, tehát minél hamarabb csatlakozik valaki, annál hosszabb ideig élvezheti a védelmet és a támogatást.

Címkék:
hitel, lakáshitel, árfolyam,