Kézrátételes gyógyítás válhat divattá ebben a magyar kórházban? Óriási az érdeklődés a kezelés iránt

Telex2024. április 10. 09:10

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztő Irodája (EFI) Access Bars fej- és testkezeléseket, reikikezeléseket kínál a betegeknek - írja a Telex. A kórház tájékoztatása szerint nagy az érdeklődés a módszer iránt, és bár szakmailag nem tartják megbízhatónak, de elősegítheti a mentális egészség megőrzését és fenntartását. A szolgáltatás a betegek és a kórház számára is ingyenes.

A reiki egy alternatív terápia, lényegében kézrátételes gyógyítást jelent - írja a lap. Ezt a módszert az orvostudomány nem tekinti szakmailag megbízhatónak, de a spiritualitás iránt fogékonyak között népszerű kezelésnek számít. A kezelést meghirdető Egészségfejlesztési Iroda munkatársai aktívan jelen vannak az Orosházi járás összes településén - írják.

Az Orosházi Kórház egyik dolgozója a laphoz eljuttatott egy levelében azt írta: az elmúlt években nagyon jó munkát végzett az iroda, sok szakmailag fontos szolgáltatást nyújtott a betegeknek, de mióta új vezetője van, szerinte ez megváltozott, és a szakmaiság is megkérdőjelezhető az intézményben. A lap kérdéseivel kereste az Orosházi Kórház sajtóosztályát és a reikikezelést indító Egészségfejlesztési Irodát is. A válaszból az derült ki: az intézmény a reikikezelést végző személlyel két próbaalkalomról állapodott meg, bemutató jelleggel. Az első alkalom március 18-án volt, akkor minden meghirdetett időpont betelt. Legközelebb április 22-én lesz reikikezelés, a kórház tájékoztatása szerint a nagy érdeklődés miatt már erre sincsenek férőhelyek.

Az EFI által meghirdetett Access Bars fej- és testkezelések és reikikezelés nem orvosi tevékenységek, nem képezik részét a hagyományos medicinának, szakmailag nem is így tekintünk rá. Azonban a mentális egészség megőrzésének és fenntartásának elősegítője lehet

– írta a kórház hozzátéve, hogy az Egészségfejlesztési Irodában ennél jóval összetettebb munka folyik, napi, heti rendszerességgel tartanak foglalkozásokat, képzéseket, szűrővizsgálatokat, mozgásprogramokat.

Címkék:
egészség, kórház, orvos, egészségügy, kezelés, gyógyítás, gyógymód, gyógyászat, kórházak, orvostudomány, mentális, kuruzsló, mentális egészség, kórházi ellátás,