Új Red Bull jelenik meg a boltok polcain: csak limitált ideig lesz kapható

Pénzcentrum2024. március 13. 17:15

A Red Bull hamarosan piacra dobja legújabb, nyári üdítőitalát: a "Curuba Elderflower" fantázianéven futó, maracuja- és őszibarack ízű, továbbá bodzavirágos jegyekkel gazdagított üdítő a gyártó várakozásai szerint a fiatal generáció körében lesz igazán népszerű - közölte a Daily Mail. Szakértők ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy nem ajánlott a gyártó termékeit alkohollal keverni.

A Red Bull bejelentette legújabb, limitált kiadású termékét, amely a nyári szezonra időzítve kerül piacra. Az új íz, a The Red Bull Summer Edition Curuba Elderflower, a maracuja és az őszibarack mellett a Dél-Amerikából származó curuba ízét is magában foglalja, amelyet gyakran "banános maracujaként" emlegetnek. A termék 2023. március 11-től kapható az Egyesült Királyság üzleteiben, ahol egy 250 ml-es doboz ára 1,55 font (ez mai forintárfolyamon kb. 720 forint).

A gyártó közlése szerint az ital különlegességét a friss bodzavirág jegyei jelentik, amellyel az üdítő egyedi és pikáns ízélményt nyújt. A Z-generáció körében végzett kutatások szerint az új íz nagy népszerűségnek örvend, még azok között is, akik korábban nem rajongtak a márkáért.

A cikk szerint sokan alkohollal keverve fogyasztják a gyártó termékeit, a szakértők ezzel egyetemben figyelmeztetnek az energiaitalok és az alkohol keverékének potenciális veszélyeire.

Egy tanulmány kapcsán amerikai tudósok arra hívták fel a figyelmet, hogy ezeknek az italoknak a fogyasztása növelheti a fizikai és szexuális agresszióra való hajlamot. A kutatási eredmények szerint jelentős mértékben nő a verekedésbe keveredés vagy a szexuális visszaélés esélye azoknál a személyeknél, akik alkohollal kevert energiaitalokat fogyasztanak.

Címkék:
egészség, nyár, üdítő, energiaital, koffein, életmód,