Erről ennyit: nem lesz könnyebben elérhető a nagyon fontos gyógyszer Magyarországon

Pénzcentrum2024. március 10. 14:58

Az EU-ban utolsóként nálunk vényköteles ez a fontos gyógyszer, miután Lengyelországban eltörölték ezt a szabályt.

Immár hazánk az egyetlen uniós ország, ahol vényköteles az úgynevezett esemény utáni tabletta, vagyis a sürgősségi fogamzásgátló - erről ír a Népszava. Ezt azután lehet kijelenteni, hogy Lengyelországban eltörölték a vénykötelességet erre a fogamzásgátló készítményre.

A lap megkérdezte az illetékes Belügyminisztériumot, hogy tervezik-e a jogszabály módosítását. Mint a minisztérium válaszában írta, ez egyáltalán nincs napirenden.

A törzskönyvezett készítmények receptkötelességéről az illetékes törzskönyvező hatóság dönt. Magyarországon nem változott a szakmai álláspont: sürgősségi fogamzásgátló rendelésére csak az ellenjavallatok ellenőrzése mellett kerülhet sor, ami a kockázatok miatt nőgyógyászati megítélést igényel. A kormány a fentiek alapján nem tervezi a szabályozás módosítását

- írta a tárca.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az esemény utáni tablettákról a Pénzcentrum nemrég részletesen írt, a cikket itt olvashatod el újra:

Címkék:
gyógyszer, születés, gyógyszertár, vényköteles, sürgősségi, tabletta,