Ebben a 3 magyar városban lehet most a legtöbb covidos: térképen a friss adatok

Pénzcentrum2024. február 29. 11:46

A 8. héten a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja országos átlagban további csökkenést mutat  - közölte friss adatok alapján az NNGYK. A vizsgált városok közül − tendencia tekintetében − enyhe emelkedés látható Békéscsabán, Győrben és Székesfehérváron, míg csökkenés az Észak-Pesti Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, valamint Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szegeden, Tatabányán, Zalaegerszegen és a vizsgált Budapest környéki agglomerációs településeken (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) tapasztalható - írták.

Győrben már negyedik hete mértek alacsony szintú koncentrációt, azonban most emelkedés indult. Zalaegerszegen, Tatabányán, Budapest északi részén, iletve az agglomeráció egyes részein szintén alacsony koncentrációt mutattak ki. A többi helyen mérsékelt a koncentráció, magas koncentrációt már az év első hete óta egy városban sem mértek.

A megelőző héten emelkedést egyedül Egerben és Kaposváron lehetett látni, a 8. héten Békéscsabán, Győrben és Székesfehérváron látszik felfutás. A többi városban csökken vagy stagnál a koncentráció az NNGYK által publikált térkép szerint:

 

A szennyvízadatok azt is megmutatják, melyik variáns jelenleg a domináns. Azt láthatjuk, hogy a szennyvíz mintákban országos átlagot tekintve 2024 januárjában szinte kizárólagossá vált a JN.1 variáns (a BA.2.86 alvariánsa), ezzel párhuzamosan az egyéb leszármazási vonalak örökítőanyaga a minták többségében a kimutatható szint alá csökkent. Az azonos időszakban vizsgált szennyvíz minták variáns megoszlása jó egyezést mutat a klinikai mintákban tapasztalt aránnyal - írják.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Azt is közöltték: a 8. héten a szennyvizek Influenza A vírus örökítőanyag koncentrációja országos átlagban csökkenést mutat. A héten 9 mintában volt jelen kimutatható mennyiségben a vírus örökítőanyaga. Az orvosi figyelőszolgálat adatait a járvány alakulásáról az alábbi cikkben tettük közzé:

Címkék:
egészség, szennyvíz, járvány, egészségügy, betegség, koronavírus, adatok, megbetegedés, covid, örökítőanyag, variáns, nngyk,