Újra jön a látogatási tilalom, maszkviselés ezekben a kórházakban: súlyosbodik a járvány

Pénzcentrum/MTI2024. február 21. 17:10

Látogatási tilalmat rendelnek el csütörtöktől a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház miskolci telephelyeinek fekvőbeteg-ellátó osztályain - közölte szerdán az intézmény sajtószóvivője. Balázs Mária tájékoztatása szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal az akut légúti megbetegedések járványos előfordulásának megelőzése miatt rendelte el a tilalmat, mely visszavonásig érvényes. 

A korlátozás az intézmény központi telephelyének, valamint a Semmelweis Tagkórház és a Szent Ferenc Tagkórház telephelyeinek valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályait érinti. A látogatási tilalom alatt a hozzátartozók az egészségügyi személyzeten keresztül küldhetnek csomagokat a betegeknek - olvasható a közleményben.

Ezekben a megyékben durvul a járvány

A legfrissebb járványadatok egyelőre a 6. hétről állnak rendelkezésre. Az NNGYK utolsó friss közlése szerint akut légúti megbetegedés halomzódásáról nyolc jelentés érkezett három területről (Komárom-Esztergom - 1, Szabolcs-Szatmár-Bereg - 2, Veszprém - 5). A megbetegedések öt óvodát és három általános iskolát érintettek. Három járványban történt légúti mintavételezés, közülük egy óvodában az influenza A, egy másik óvodában az influenza A és az RS vírus együttes kóroki szerepe igazolódott, a harmadik járványból származó légúti minták virológia vizsgálata folyamatban van.

Loading...

Ahogy a fenti grafikonon is látszik, egyes vármegyékben kiugróan magasak a fertőzöttszámok. Az akut légúti fertőzések kiemelkedően gyakoriab Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Csongrád-Csanád terén. Az influenza előfordulása pedig Szabolcs-Szatmár-Beregben és Győr-Moson-Sopronban a leggyakoribb. Vannak viszont megyék, ahol csökkent az incidencia: akut fertőzésekben Békésben, GYMS-ban, Hevesben és Zalában, influenzában pedig ugyancsak Békésben és Zalában.

Címkék:
egészség, influenza, kórház, egészségügy, betegség, tilalom, megbetegedés, látogatás, covid, maszkviselés,