Most érkezett! Rákot diagnosztizáltak III. Károly brit királynál

Pénzcentrum2024. február 5. 19:21

Rákot diagnosztizáltak III. Károly brit királynál. Az uralkodót a közelmúltban prosztatamegnagyobbodással kezelték a kórházban, az ezt követő vizsgálatok mutatták ki a betegséget. A király a szokásokkal ellentétben megosztotta diagnózisát a nyilvánossággal, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a betegségre.

III. Károly brit uralkodó közelmúltbeli, prosztatamegnagyobbodás miatti kórházi beavatkozása után a diagnosztikai vizsgálatok rákot azonosítottak a szervezetében - tudatta a Buckingham-palota hétfő este. A közlemény szerint a király ma megkezdte a rendszeres kezeléseket, amely idő alatt az orvosok azt tanácsolták neki, hogy halassza el a nyilvános szereplést. Ezen időszak alatt a szokásos módon folytatja az állami ügyek intézését, ellátja államfői feladatait - tették hozzá.

A király hálás az orvosi csapatnak a gyors beavatkozásért, továbbra is teljes mértékben pozitívan áll a kezeléséhez, és várakozással tekint a mielőbbi visszatérés elé a teljes körű nyilvános szolgálathoz - fogalmazott a királyi udvar. III. Károly a szokásokkal ellentétben úgy döntött, hogy megosztja diagnózisát a nyilvánossággal, hogy megelőzze a spekulációkat, és abban a reményben, hogy ez felhívhatja a közvélemény figyelmét mindazokra, akik a betegséggel küzdenek.

Címlapkép: Kátai Edit, MTI/MTVA

Címkék:
vizsgálat, egészség, kórház, betegség, rák, anglia, nagy britannia, rákbeteg, királyi család,