Már nem kell csekkezni: online is fizethetjük az egészségügyi szolgáltatási járulékot

Pénzcentrum2024. január 31. 22:02

Utalással is fizethető az egészségügyi szolgáltatási járulék, 2024-ben havi 11 300 forintot kell fizetniük azoknak, akik nem biztosítottak, és más módon sem jogosultak az egészségügyi ellátásra - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

Részletezték, hogy a befizetés online, a NAV Ügyfélportálján, illetve átutalással is rendezhető, ilyenkor a közlemény rovatban fel kell tüntetni annak az adóazonosító jelét, aki után a járulékot befizetik.

Akik ragaszkodnak a csekkhez ragaszkodók a 1819-es számon hívható NAV Infóvonalon igényelhetik, ehhez  az adóazonosító jelet kell megadni. A csekket a NAV a nyilvántartásában szereplő levelezési címre, vagy tartózkodási helyre, lakóhelyre postázza. 

Ismertették, hogy a járulékot a 10032000-06055826 számú, NAV Egészségügyi szolgáltatási járulék beszedési számlára kell befizetni, mindig a következő hónap 12-éig, a januári kötelezettséget tehát február 12-éig. A járulék havi összege 11 300 forint, napi összege pedig - ha nem a teljes hónapra kell fizetni 380 forinttal kevesebb. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Példaként említik, hogy a nyugdíjasok, nappali tagozatos tanulók vagy hallgatók, a szociálisan rászorultak, a különféle anyasági ellátásban részesülők jogosultak az ellátásra, így nekik nem kell fizetniük. A biztosítottak és egészségügyi szolgáltatási járulékra más jogcímen jogosultak köréről részletes leírás a NAV honlapján, a 91. számú információs füzetben olvashatjuk. 

Címkék:
egészség, NAV, egészségügy, online, járulék, csekk, befizetés, egészségügyi hozzájárulás,