Kiderült az igazság: így halt meg valójában a Dózsa György úti gázoló

Pénzcentrum2024. január 16. 15:33

A Dózsa György úti gázoló néven elhíresült, jogerős szabadságvesztését töltő M. Richard az állapotának megfelelő ellátást és kezelést kapott a börtönben, halála természetes módon, tartós betegségének köszönhetően következett be.

A nyomozó ügyészség álláspontja szerint M. Richárd a büntetés-végrehajtási intézetben állapotának megfelelő ellátásban és kezelésben részesült, 2022. május 5-i halála természetes módon, évek óta fennálló súlyos betegsége következményeként állt be - írja a Blikk a Központi Nyomozó Főügyészség által közöltek alapján. A főügyészség azután jutott erre a döntésre, hogy a "Dózsa György úti gázoló" néven elhíresült, jogerős szabadságvesztését töltő

A feljelentésben közöltekkel ellentétben ugyanakkor a megszüntető határozat szerint a kamerafelvételek és orvosi dokumentumok kétséget kizáróan bizonyítják, hogy miután a fogvatartott az ágyáról a földre esett, két perc elteltével őrök és szakápolók, míg negyedórán belül ügyeletes orvos is megjelent a zárkában. Az orvos azonnal értesítette a mentőket, akik öt perc múlva a helyszínre értek és még aznap kórházba szállították a férfit.

A nyomozó ügyészség beszerezte a fogvatartott teljes egészségügyi dokumentációját is – amely tartalmazta a büntetés-végrehajtási intézetbe kerülését megelőzően keletkezett orvosi iratokat –, így a korábbi betegségének kezelésével kapcsolatos kezelőorvosi nyilatkozatot is. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény figyelembe vette mindezen adatokat, így az aggálytalan.

Az ügy végén megállapításra került, hogy a fogvatartott betegségeit a büntetés-végrehajtási intézetben a szakmai szabályoknak megfelelően, mulasztás nélkül kezelték.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A sérelmezett egészségügyi ellátás és a férfi állapotában bekövetkezett kedvezőtlen változások, valamint a halála között ok-okozati összefüggés nem állapítható meg, ezért a nyomozás folytatása nem indokolt

– közölték.

 

Címkék:
egészség, büntetés, börtön, halál, haláleset, büntetés-végrehajtás,