Érik a botrány: mérgező növény kerülhetett az iskolai menzás főzelékbe Budapesten

Pénzcentrum2023. december 16. 15:28

Mérgező gyomnövény került a zöldbabfőzelékbe a kőbányai óvodákban és három iskolában - derült ki az RTL Híradóból. Az eset kapcsán eljárás indult, mely megállapította, hogy nem volt veszélyes a gyerekek által esetlegesen elfogyasztott gyomnövény.

Gyomos zöldbabfőzelék volt az ebéd a kőbányai óvodákban és három iskolában is – derül ki az RTL Híradójából. Ugyan az ördögbocskort mérgező gyomnövényként tartják számon, de a csatornának nyilatkozó Zacher Gábor toxikológus szerint csak enyhe tüneteket képes okozni és az a mennyiség, ami az ételbe kerülhetett még ennyire sem veszélyes.

A toxikológus szavait támasztják alá a történtek következményei is: a kerület vezetése azonnal vizsgálatra küldte az ételt, majd az Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálata megállapította, hogy nem volt veszélyes a gyerekek által esetlegesen elfogyasztott növény. Mindeközben egyébként az is kiderült, hogy senki nem lett rosszul azok közül, akik ettek az ördögbocskoros zöldbabfőzelékből.

Az ördögbocskor egyébként az önkormányzat szerint a közétkeztetési cég konyháján felhasznált mirelit alapanyagokból kerülhetett a gyerekek tányérjára. A csatorna kereste a közétkeztetésért felelős céget, de azok nem reagáltak.

Címkék:
egészség, gyerekek, menza, ételmérgezés, főzelék, toxikológus, zöldbab,