Súlyos betegségéről vallott a legendás vidéki étterem tulaja: nincs tovább, bezárja a vendéglőt is

Pénzcentrum2023. december 9. 13:32

Januártól bezár a kőröshegyi Völgyhíd Konyha & Rét nevű étterem. A hír önmagában is szomorú, de a tulajdonos, Szalai Dezső nem gazdasági okokra hivatkozva hozta meg a döntését, hanem előrehaladott ALS betegsége okán – írja a hvg.hu. 

Az étteremet 2021-ben nyitották meg egy nagyon különleges panorámával ellátott helyen, mely a vendégeket  is vonzotta. Pillók Attila séf irányításával az emeleten egész évben üzemelő bisztrókonyha, a földszinten egy több száz fő befogadására alkalmas lazább stílusú egység, a Rét üzemel. Azonban a tulajdonos szomorú bejelentést tett közzé az étterem közösségi média felületén: 

Loading...

Egy számomra nagyon nehéz döntést kellett meghoznom. ALS betegségem előrehaladtával olyan stádiumba jutott, ami lehetetlenné teszi számomra a Völgyhíd folytatását, ezért januártól bezárjuk konyhánkat” – írta a Facebook-posztban Szalai Dezső, és reményét fejezte ki, hogy találnak olyan vevőt, aki „tovább megy a megkezdett úton.

- írta Facebook posztjában a tulajdonos, valamint azt is jelezte, hogy az évet és az éttermet még egy utolsó igazi vendéglátással zárják december 29. és január 1. között.

 

Címkék:
egészség, étterem, facebook, betegség, tulajdonos, bezárás, étteremturizmus,