Brutális viperamarás a Zemplénben: megszólalt az áldozat, “az első két hét szörnyű volt”

Pénzcentrum2023. december 9. 17:33

Csanád azt hitte, csak beütötte a lábát, amikor hanyatt esett. Amikor azonban látta a vipera jelenlétét, megjegyezte, milyen szerencsés, hogy nem szenvedett mérges harapást. Azonban hamarosan súlyos tünetek kezdtek jelentkezni, beleértve a fájdalmat, rosszullétet, hányást, és még mozogni is alig tudott. A férfi beszámolt a marásról a 24.hu-nak, kiemelve, hogy nem hibáztatható a kígyó, mivel a keresztes vipera természeti kincsünk. Ellenszérumot nem kapott, és teljes gyógyulása fél évig tartott.

Csanádot a Zemplénben, az erdő közepén marta meg keresztes vipera idén májusban. Nem provokálta az állatot, hanem egy hihetetlenül szerencsétlen baleset áldozata lett, de túlélte. A Zempléni-hegységben találkozott Csanád barátaival, a Hejce közelében fekvő Sólyom-kőnél, hogy sziklát másszanak. A pénteki érkezés után, május 20-án, szombaton, többen a Sólyom-kő falain másztak és sétálgattak. Csanád az előző esti buli és egy korábbi napszúrás miatt döntött az utóbbi program mellett. Amint a sziklák között haladt, megcsúszott egy nedves, mohás kövön. Gyorsan felugrott, de a bal combja hátsó részén érezte a fájdalmat. Először azt hitte, csak beütötte.

Ahogy visszanéztem, megláttam a kígyót, és arra gondoltam: hoppá, egy keresztes vipera, még jó, hogy nem mart meg

- mondta a lapnak. Az esés fájdalma egyre súlyosabbá vált, és 15-20 perc elteltével a férfi alsó ajkai elkezdtek duzzadni. Ez volt az első figyelmeztető jel. Amikor a vérnyomása és pulzusa jelentősen megemelkedett, eljött az ideje az ellenőrzésnek.

A bőrén két vöröslő lyuk volt, egyértelművé téve a kígyómarást. Azonnal mentőt hívtak.

A harapás helye egyre fájdalmasabbá vált, felduzzadt, és egyre erősebb általános rosszullét kezdte eluralkodni rajta. Folyamatos hányinger gyötörte, még akkor is, amikor már semmi nem távozott belőle. A kórházba megérkezve az orvosok és ápolók is le voltak sokkolva, utoljára 2001-ben találkoztak ilyen esettel. Azonnal szakszerű kezelést kapott a beteg, de szörnyű fájdalmakat élt meg. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A seb egyre jobban fájt, ráadásul az érzékelőkkel és tűkkel teleaggatva alig tudtam megmozdulni, de még a kezemet kinyújtani is fájdalmas volt. Erős szédülés tört rám, amikor napokkal később nagy nehezen felálltam, és homályossá vált a látásom

-mondta a férfi. Végül egy hét után mehetett haza a kórházból, de a teljes felépülésre még fél évet kellett várnia.  

Címkék:
egészség, kórház, baleset, túra, férfi, életveszély, állat, gyógyulás, méreg, áldozat, rosszullét,