Felháborító aljasság: rákos betegeitől is hálapénzt kérhetett a kemoterápiáért egy nyíregyházi orvos

Pénzcentrum2023. november 26. 15:02

A gyanú szerint pénzt kért rákos betegeitől a kemoterápiás kezelések elvégzéséért egy nyíregyházi orvos. Emellett ő és asszisztense rendszeresen fogadott el hálapénzt, az ügyészség szerint az orvosra 5 és 10 év közötti szabadságvesztés várhat.

Elfogták az egyik nyíregyházi rendelő 60 éves főorvosát és 59 éves asszisztensét, akik a gyanú szerint rendszeresen hálapénzt fogadtak el a betegeiktől. Az orvos és asszisztense az RTL Híradó értesülései szerint pénzt kért rákos betegeitől a kemoterápiás kezelések elvégzéséért.

A hatóságok gyanúja szerint egyikük 18, másikuk 11 alkalommal követte el ezt a bűncselekményt két hónap alatt. Az orvosra 5 és 10 év közötti szabadságvesztés várhat a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője szerint, a bíróság 4 hónapra nem jogerősen bűnügyi felügyelet alá helyezte a gyanúsítottakat.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat szerint tavaly szinte minden hónapra jutott egy hálapénzes ügy. A lebuktatott orvosok 10 ezer és 800 ezer forint közötti összegeket kaptak a betegeiktől.

Címkék:
egészség, orvos, orvosi ellátás, börtön, hálapénz, betegség, rendelő, rák, ügyészség, vádemelés, kemoterápia, nyíregyháza, hálapénz-kommandó,