Lebukott a hálapénzes pesti főorvos: így vezették el a rendőrök - videó

Pénzcentrum2023. október 17. 13:44

Alkalmanként 10-20 ezer forintot fogadott el pácienseitől egy Pest vármegyei kórház főorvosa, illetve asszisztense, ezért letartóztatták őket.

Elfogtak a Pest vármegyei nyomozók egy főorvost és az asszisztensét, miután a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentést tett ellenük hálapénz mozgásának ügyében. A police.hu-n közzétett közlemény szerint az gyelőre tisztázásra vár, hányszor fogadott el - a gyanú szerint - alkalmanként 10-20 ezer forintot pácienseitől egy Pest vármegyei kórház főorvosa, illetve asszisztense.

A rendőrök 2023. október 3-án lepték meg őket munkahelyükön. A rendelőbe a munkaidő végén betoppanó nyomozók átkutatták a földszinti helyiséget, az íróasztal fiókjában heverő mappából, valamint a doktornő köpenyének zsebében lapuló borítékból bankjegyek kerültek elő, de az asszisztens asztalán is árválkodott egy tízezres. A helyszínen lefoglalt összeg meghaladta a 230.000 forintot.

A vesztegetés elfogadása bűntettével meggyanúsított nők nem tettek vallomást, panaszt a gyanúsítás ellen igen - szabadlábon védekezhetnek.

Címkék:
egészség, kórház, hálapénz, bűncselekmény, jövedelem, hatóság, rendőrök, elfogás,