Ebben az 5 magyar városban csökkent a covidos betegek száma: kijöttek a friss adatok

Pénzcentrum2023. október 11. 14:42

A múlt heti stagnálás után csökkeni kezdett a szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja - közölte jelentésében az NNGYK a 40. heti szennyvízelemzés alapján. Tendenciát tekintve a települések többségét stagnálás jellemzi, emelkedés sehol sem látható. A vizsgált helyszínek közül csökkenő tendencia figyelhető meg a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, a Budapest környéki agglomerációs településeken, valamint Győrben, Kaposváron és Szekszárdon. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja 20 helyszínen az emelkedett, Kecskeméten a mérsékelt, míg Pécsett a magas kategóriába sorolható.

Továbbra is a legmagasabb kategóriába esik Pécsett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben. A vizsgálati helyszínek közül 20 helyen emelkedett kategóriához sorolták a koncentráció mértékét, és mindössze egy helyen: Kecskeméten mérsékelt a koncentráció szintje. Az alacsony tartományba egy helyen sem esett a héten a koncentráció.

A 39. heti adatok szerint két helyen mutatkozott csökkenés, a 40. héten viszont már 5 vizsgálati helyszínen: Kaposváron, Szekszárdon, Budapest központi szennyvíztelepén, Győrben és a fővárosi agglomerációban (Tököl, Biatorbágy, Szegietszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta területén). Az is pozitív, hogy a többi városban stagnáló tendencia mutatkozik, tehát sehol sem emelkedik egyelőre a koncentráció, ebből következően valószínűleg a betegszám sem.

 

Címkék:
egészség, Budapest, szennyvíz, járvány, egészségügy, koronavírus, beteg, agglomeráció, főváros, betegek, covid, nngyk,