Itt a kormánypárti bejelentés: azonnal betiltanák 18 éves kor alatt az energiaitalokat Magyarországon

Pénzcentrum2023. október 3. 16:45

Hollik István és Nacsa Lőrinc a közösségi médiában jelentették be javaslatukat, miszerint betiltanák az energiaital fogyasztást a 18 év alattiak körében Magyarországon. A döntést a gyermekek védelmének érdekében vezetnék be. 

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese Facebook videón keresztül közölték javaslatukat arról, hogy a a 18 évnél fiatalabb lakosság számára betiltanák az energiaitalok fogyasztását. 

Loading...

A döntésüket részben azzal érvelték, hogy "gyakorló apaként jól látjuk, milyen veszélyek leselkednek a gyermekeinkre, az egyik ilyen az energiaitalok gyermekek általi, sokszor napi fogyasztása" – magyarázta Hollik, majd az Országos Mentőszolgálat adataira hivatkozva elmondta, hogy az elmúlt 4 évben évi 100 olyan esetet rögzítettek, ahol 18 év alatti gyermeket túlzott energiaital fogyasztás miatt kellett orvosi ellátásban részesíteni. 

A témában az elmúlt időszakban került ki egy videó a Pénzcentrum YouTube-csatornájára, ahol szakértők, köztük Dr. Zacher Gábor főorvos, oxyológus osztják meg velünk szakvéleményüket a fiatalok energiaital fogyasztását illetően. Nos, itt csak annyit jelzünk, hogy nem feltétlenül a tiltás mellett tették le a voksukat az általunk megszólaltatott szakértők.

Címkék:
egészség, videó, facebook, energiaital, kdnp, fiatalok, betiltás, javaslat, törvényjavaslat, egészséges,