Veszélyes szúnyogok jelentek meg Budapesten: aggódnak a nyugat-nílusi láz miatt, vért adni sem lehet

Pénzcentrum2023. augusztus 27. 12:07

Tigrisszúnyogok jelentek meg két budapesti kerületben és Szegeden is, ezért ezeken a helyeken még vért sem lehet adni.

Tigrisszúnyogok miatt jelenleg szünetel a véradás két budapesti kerületben, valamint Szegeden - ezt az Országos Vérellátó Szolgálat közölte az RTL Híradóval. Budapesten ez a főváros XVI. és XXII. kerületét érinti - tették még hozzá.

Ez a szúnyogfajta azért veszélyes, mert előfordulhat, hogy a vérszívók megfertőzhetnek embereket a nyugat-nílusi lázzal. Kurucz Kornélia biológus azt mondta, a véradás tiltásának hátterében az áll, hogy a kórokozót ne adja tovább a véradó.

A közönséges, dalos szúnyog is képes terjeszteni ezt a kórokozót, tehát az, hogy a tigrisszúnyog kockázata nagyobb kockázatot jelent, az még nem ad okot arra, hogy esetleg pánikoljunk. A szúnyog önmagában a csípésével kellemetlenséget okoz, de akkor válik veszélyessé, ha a kórokozót is hordozza

- mondta a szakértő.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
egészség, szúnyog, veszély, véradás, nyugat, veszélyes, szúnyogok,