Ezt nem akartad tudni a chicken nuggetsről: komoly baj van a bolti és a gyorséttermi verzióval is

Pénzcentrum2023. augusztus 8. 18:43

Egy német fogyasztói weboldal boltokban kapható, illetve gyorséttermi csirke nuggets-eket tesztelt. Számos termékben találtak olyan anyagot, amit a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség emberekre nézve potenciálisan rákkeltőnek minősítette. A szakértők problémásnak találták azt is, hogy néhány terméknél a 40%-ot is elérte a panír aránya - írta meg a Rizikometer.

Foszfáttartalmú adalékanyagokat és potenciálisan rákkeltő 3-MCPD észtereket találtak a boltokban és gyorséttermekben kapható chicken nuggetsben - írja a Facebook oldal. A német ÖkoTest cikkét hivatkozva azt írták, hogy az átfogó vizsgálat eredményei alapján a három itthon is népszerű gyorsétterem által kínált csirkefalatkák kapták a legrosszabb értékelést. Ezek a termékek ugyanis foszfáttartalmú adalékanyagokat tartalmaznak.

Ezenkívül az Iglo gyorsfagyasztott falatkáiban és az a Burger King által kínált nuggetsben is nagy mennyiségben találtak potenciálisan rákkeltő 3-MCPD észtereket. A szakemberek szerint problémás továbbá, hogy néhány harapnivalónál akár a 40 százalékot is elérte a panír aránya.

Címkék:
egészség, étel, rákkeltő, csirke, burger king, baj, mirelit,