Ezt nem hiszed el: végre kiderült, mitől lettek rosszul az iváncsai akksigyár melósai

Pénzcentrum2023. augusztus 2. 21:02

Tíz-tizenkét munkás lett rosszul az SK On Hungary akkumulátorgyár iváncsai telepén, az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomozás indult.

Az SK On Hungary akkumulátorgyár iváncsai telepén tíz-tizenkét munkás lett rosszul még május végén – derült ki a Belügyminisztérium Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezető írásbeli kérdésére adott válaszából, amit a 24.hu közölt. Az üggyel kapcsolatban foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indítottak nyomozást.

A dunaújvárosi járási hivatal népegészségügyi osztálya ellenőrzést tartott a helyszínen, mely során megállapította, hogy veszélyes anyaggal/keverékkel végzett tevékenységre nem tettek bejelentést „az OSZIR Szakrendszeri Információs Szakrendszer-Kémiai biztonsági rendszerbe” az iváncsai telephely vonatkozásában. A kémiai biztonsági hiányosságok miatt hivatalból eljárás indult.

A korábbi baleset az épülő akkumulátorgyár Elektród nevű részlegében történt: információk szerint az érintett munkások védőruha nélkül dolgoztak többek között olyan nehézfémekkel, mint kobalt és nikkel. Az alkalmazottak ezt követően lettek rosszul, az anyagot belélegzők hánytak és hasmenésük volt, illetve többeknek kiütésük lett.

Címkék:
baleset, gyár, akkumulátor, munkahelyi baleset,