Kiadták a riasztást: napokon belül iszonyú hőség csap le erre a 6 vármegyére

Pénzcentrum2023. július 7. 14:10

Fokozatosan árasztja el a száraz levegő térségünket, így szombattól már szinte országszerte derült, napos idő várható. Emellett a légkör is jelentősen melegszik, emiatt vasárnaptól (legalább néhány napig) többfelé kánikulára, helyenként hőségre is számítani kell az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Hétfőre már 16 megyére adtak ki figyelmeztetést a hőség miatt - 10 megyében első, 6 megyében pedig magasabb, másodfokú riasztást.

Pénteken a délutáni órákra mindenütt megszűnnek a csapadékgócok - írja a met.hu. Az északi, északkeleti szél nagy területen lesz élénk, a Tiszántúlon erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő. Most érdemes tehát még átszellőztetni éjszaka a lakást, mert már a hétvégén is jóval melegebb lesz, hétfőn pedig jön a kánikula.

Vasárnap négy megyében, Baranya, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron és Tolna területén lesz nagy meleg, az előrejelzés szerint a napi középhőmérséklet 25 °C felett alakulhat. Ezért elsőfokú veszélyjelzést adtak ki ezekre a megyékre.

Loading...

Hétfőn már csaknem az egész országban szenvedhetünk a hőségtől, ugyanis 10 megyében első-, 6 megyében másodfokú veszélyjelzés lesz érvényben. Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Pest és Tolna napi középhőmérséklete 27 °C felett alakulhat, a többi megyében Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Biher kivételével 25 °C felett lesz a napi középhőmérséklet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hőség különösen veszélyes a kisgyermekekre, az idősekre, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élőkre nézve, így arra kérjük a teljes lakosságot – kiemelten a kockázati csoportba tartozókat –,  hogy ennek figyelembevételével tervezzék jövő heti teendőiket - közölték. Azt javasolták, hogy lehetőség szerint a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon, illetve a bőrünket megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel védjük a leégés ellen. Részletek:

Címkék:
riasztás, egészség, időjárás, hőség, meleg, levegő, hőségriasztás, veszélyjelzés,