Sokkoló részleteket mesélt a szlovák buszbaleset magyar túlélője: csoda, hogy élnek, férje kirepült a roncsból

Pénzcentrum2023. július 4. 18:26

Nehéz helyzetbe került a májusi, szlovákiai buszbaleset két idős túlélője: az asszony elmesélte, férjével korábban aktív életet éltek, de ma már fájdalmaik miatt ezt nem tudják megtenni. A trauma feldolgozásában szakember segít nekik.

Megszólalt a májusi szlovákiai buszbaleset két magyar túlélője: Hegedűs Józsefné Júlia és férje közvetlenül a sofőr mögött ült, amikor a busz nekiütközött egy kamionnak - a balesetben egy ember meghalt, többen súlyosan megsérültek. Júlia az RTL-nek elmesélte, hogy a sokk akkora volt, hogy elsőre fel sem fogta, hogy a baleset velük történik. Az ütközés után gyből férjét kereste, aki viszont nem volt mellette, kirepült a buszból: a betonon feküdt rendellenes pózban, óriási vértócsával a feje alatt, de végül túlélte a balesetet.

Mint mondta, a mögötte ülő hölgy is kirepült a járműből, de neki szerencséje volt, mert a kamion rakományára esett, nem sérült meg súlyosabban. Végül sokkos állapotban mentették ki a mentősök és a tűzoltók a roncsból, a mai napig fájdalmakkal küzd, hematómáját műteni kellett, csigolyája elmozdult. Kifejtette, a helyzetük azért is nehéz, mert korábban aktív életet éltek, de ehhez ma már nincs meg az egészségi állapotuk - a trauma feldolgozásában szakember segít nekik.

Címlapkép: Michal Svítok, MTI/MTVA

Címkék:
egészség, baleset, szlovák, műtét, magyar, buszbaleset, sérülés, közlekedési baleset,