Komoly betegséget okozhat nagyanyáink ősi praktikája: azonnal felejtsd el, ha neked is így tanították!

Pénzcentrum2023. június 27. 17:07

Nagyanyáinktól még azt tanultuk, hogy elég csupán levágni a sajtról a láthatóan penészes részeket, vagy a kicsit zöld részt kikanyarítani a kenyérszeletből, a többit vígan meg lehet enni. Ám ez korántsem így van, egy mikrobiológus szerint még így is nagyon komoly betegséget lehet összeszedni.

A régiektől még azt tanultuk, hogy ha valami penészes, attól azt még nem feltétlenül kell kidobni: elég csupán levágni a sajtról a láthatóan penészes részeket, vagy a kicsit zöld részt kikanyarítani a kenyérszeletből, a többit vígan meg lehet enni, nem kell az egészet kidobni. Ez azonban nem igaz, komoly betegséget kockáztat, aki így jár el!

Egy mikrobiológus a TikTok-on fejtette ki, hogy a penész és a gomba nem csak az ételek külső felületén képes életben maradni, spórákat kibocsátani.

Nem érdekel, hogy nem lettél még beteg tőle. Nem érdekel, hogy rendszeresen csinálod-e. Ez nagyon nem biztonságos, és komolyan megbetegíthet. Ha az ételen nyilvánvalóan látszik, hogy romlott, dobd ki!

- mondta hozzátéve, hogy még akkor sem biztonságos megenni a penésztől megszabadított ételeket, ha utána megfőzzük őket.

Címkék:
egészség, penész, penészesedés, kenyér, betegség, gomba, házipraktika, praktika, sajt, betegségek, tiktok,