Örömhír! Ferenc pápa jól van, elhagyta a kórházat

MTI2023. június 16. 10:55

Kilenc nappal hasi műtéte után Ferenc pápa péntek reggel elhagyhatta a római kórházat, ahol az elmúlt napokban lábadozott. A 86 éves Ferenc pápa kerekesszékben távozott a Gemelli kórházból. Az egyházfő üdvözölte a kórháznál összegyűlt újságírókat és hívőket miközben a rá várakozó autóhoz kísérték.

"A pápa jól van. Jobb állapotban van, mint korábban" - közölte a katolikus egyházfő távozása után Sergio Alfieri sebészorvos, aki június 7-én megoperálta bélfali sérve miatt. Alfieri hozzátette, a pápa egészségi állapota már megengedi, hogy akár utazhasson is. Ferenc pápa augusztusra egy portugáliai és mongóliai utazást is tervezett korábban. A Vatikán korábbi közlése szerint a pápa magánaudienciáit és nyilvánosság előtti megjelenéseit június 18-ig törölték.

Ferenc pápát több mint egy hete szállították kórházba, ahol június 7-én mútét várt rá, ahogy arról korábban lapunk is beszámolt. A pápát legutóbb 2021-ben operálták hasi problémák miatt. Idén egy interjúban megemlítette, hogy betegsége, ami miatt műteni kellett, egy fájdalmas diverticulosis (a vastagbél kiöblösödése), visszatért. Március végén az egyházfő tüdőgyulladás miatt került korházba.

Címkék:
egészség, kórház, katolikus, pápa, kórházak, ferenc pápa,