Veszélyes népbetegség lappang Magyarországon: csak így lehet megelőzni a bajt

Pénzcentrum2023. május 29. 18:04

Népszerű amerikai filmekben gyakran látjuk azt a jelenséget, amikor a cipők számára külön gardróbszekrénnyel rendelkeznek a hölgyek és az urak. Ezzel szemben a magyar valóság azt mutatja, hogy a férfiak egyetlen cipőt hordanak egészen addig, amíg az fennmarad a lábukon, míg a nők esetében valamivel jobb a helyzet, de még ezzel együtt is van miben és hova fejlődnünk.

Amellett, hogy az igényes megjelenésnek elengedhetetlen kelléke az outfithez illő lábbeli, az egészség megőrzésének is nélkülözhetetlen segítője. Teljes testsúlyunk a lábfejünkre, azaz mindössze kétszer 26 apró csontocskára nehezedik. Ezért elengedhetetlen, hogy lábaink megfelelő alátámasztást és elég nagy teret kapjanak.

Névre szóló talpbetét

Ma már úgy is vigyázhatunk lábunk egészségére, ha a leggyakrabban használt lábbelijeinket egyedi, kifejezetten a mi lábunkra kialakított talpbetétekkel látjuk el. Az egyedi talpbetétek a láb anatómiai adottságaihoz igazodnak, biztosítva a legjobb hossz- és harántboltozat alátámasztást és a kényelmet.

Egyedi, névre szóló talpbetéteket készítünk, öt év alatt fejlesztettük ki. Amerikai, német, spanyol, olasz és belga piacvezető egyedi talpbetétgyártók tapasztalatait is felhasználtuk, aminek köszönhetően egy saját szoftverrel és mérési rendszerrel rendelkező, a világon egyedülálló metódus állt össze

- árulta el Kárpáti Zoltán.

Sportcipő Michelin talppal

A cipő talpának minősége szintén kiemelt fontossággal bír, hiszen a talp védi a lábat a durva felületektől, éles tárgyaktól és a hidegtől. Egyik fontos funkciója a járás során a lábat érő több ezer ütés elnyelése, ami különösen lényeges a futócipőknél, ahol a talp anyaga és kialakítása segít csökkenteni a lábra és a testre gyakorolt hatást futás közben. A futócipő talpának tervezése nemcsak a sarok becsapódása során keletkezett ütés elnyelésére irányul, hanem arra is, hogy a cipő „visszaadja" az energiát a lépés következő fázisában, javítva ezzel a teljesítményt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az a megtiszteltetés és elismerés ért minket, hogy az innovatív, nem csak a páratlan tapadásáról és tartósságáról ismert Michelin elvállalta, hogy fejleszt nekünk egy technikai futócipő talpat. Kétféle felületű talppal fog megjelenni, az egyik változat utcai, aszfalton történő futásra alkalmas, a másikat pedig hegyi, terepfutásra tervezik

- nyilatkozta Kárpáti Zoltán, a Batz Hungary Kft. tulajdonosa.

A divat és a kényelem egy cipőben jár

Talán sokan vélik úgy, hogy egy lábbeli, legyen az akár zárt cipő, szandál, papucs, vagy elegáns, vagy pedig kényelmes lehet. A jó hír az, hogy a kettő nem zárja ki egymást. Kárpáti Zoltán elmondta, évek óta megfigyelhető trend, hogy az emberek egyre jobban preferálják a kényelmet. A magas sarkak helyett kedveltebbek a lapos talpak, de mindemellett továbbra is fontos, hogy a lábbeli stílusos és divatos legyen. Szerencsére szép számmal léteznek olyan modellek, amelyek mindkét elvárásnak eleget tesznek.

Címkék:
egészség, egyedülálló, betegség, cipő, betegségek, michelin, cipőgyártás, egészség megőrzése,