Több millió magyar szenved ettől újra: nincs segítség, most durva időszak következik

Pénzcentrum2023. május 25. 09:15

Hárommillió magyar szenved allergiától, és sokan nem is tudják, hogy egyáltalán mi a bajuk olyankor, mikor szezonja van a parlagfűnek és más pázsitféléknek.

Szinte minden harmadik gyermek érintett a pázsitfűfélék iránti allergiától, és a parlagfűnek is szezonja van. De nem csak a gyerekek, felnőttek is rettenetesen szenvednek most - írja a hirado.hu.

A köztelevízióban Havas Katalin gyermekorvos azt mondta: azoknál a gyerekeknél, akik gyakrabban kapnak vírusfertőzést, érdems mást is vizsgálni.

Az egyszerű vírusfertőzéseknél gyakrabban érintett gyerekeknél érdemes a háttérben megnézni, hogy nincs-e allergia. Az asztmatikus légzéssel jelentkező, illetve asztmás tünetekkel, szénanáthával jelentkező gyerekek száma is igen magas

- mondta a doktornő.

Egy másik orvos azt tette hozzá, hogy az allergia egy egyszerű bőrteszttel is kimutatható.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mindenki tudja nagyjából, hogy mikor indul a szezonja, attól függ, hogy mire érzékeny, azt megelőzően két-három héttel meg kell kezdeni az ismert alapterápiát. Pont azért, hogy a tünetek ne jelenjenek meg. Így sokkal jobban egyensúlyban tudja magát tartani a páciens, és nem alakul ki a manifeszt betegség

– mondta a Híradónak Tehenes Sándor, a Zala vármegyei Szent Rafael Kórház pulmonológus főorvosa.

 

Címkék:
egészség, gyerekek, allergia, magyarország, magyarok, segítség, egyszerű, egészség megőrzése,