Elképesztő vesztegetések a magyar kórházakban: van aki 800 ezer forintos hálapénzt ad, kattan is a bilincs

Pénzcentrum2023. április 14. 19:17

Nem ismerte el a debreceni orvos, hogy hálapénzt fogadott el, asszisztense azonban bűnösnek mondta magát a bíróságon, így nem jogerősen felfüggesztett szabadságvesztést kapott. Hálapénzt sem adni, sem kapni nem szabad, mert bűncselekmény 2021 óta, az orvosra 5 év letöltendőt kért az ügyészség - adta hírül az RTL Híradó.

Sebészorvos a gyanúsított abban a debreceni perben, ahol a szakembert üzletszerű vesztegetéssel gyanúsítanak. A vád szerint négyszer, összesen 55 ezer forint hálapénzt fogadott el. A vádlott nem ismerte el bűnösségét, viszont az asszisztense igen, őt felfüggesztett börtönre ítélték. Az orvost egyébként a börtönbüntetés mellet plusz 3 évre eltiltanák a praktizálástól is. Kiderült az is, hogy a gyanú szerint simlis orvost még 2021 őszén kapták el, az elsők között volt, aki lebukott.

A híradó emlékeztet, 2021 óta bűncselekménynek számít hálapénzt adni, és azt elfogadni. Pap Judit, a Nemzeti Védelmi Szolgálat szóvívóje a riportban elmondta, tavaly 11, idén eddig 3 eset kapcsán tettek feljelentést. A hálapénzek összege nagyon változó, 10 ezer forinttól 800 ezer forintig terjed. 

Címkék:
hálapénz, hálapénz-kommandó,