Jó hírt kaptak ezek a magyar települések: jelentősen javult a levegő minősége

MTI2023. február 20. 10:44

Jelentősen javult a levegő minősége az országban - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból. A levegőhigiénés index rendszerének négy kategóriája van: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.

Az NNK adatai szerint az országban mindenhol elfogadható a levegő minősége. Múlt héten a szálló por miatt kilenc magyarországi településen veszélyes volt a levegő minősége, tizenegyen egészségtelen, hat településen pedig kifogásolt.

Pénteken az NNK azt közölte: a szálló por miatt ismét veszélyes a levegő minősége kilenc magyarországi településen: a Sajó völgyében Putnokon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren és Miskolcon, valamint Egerben, Békéscsabán, Kecskeméten, Pécsen és Százhalombattán. További tizenegy település - Hernádszurdok, Salgótarján, Debrecen, Szeged, Tököl, Vác, Tatabánya, Székesfehérvár, Várpalota, Ajka és Mosonmagyaróvár - levegőjét egészségtelennek minősítették pénteken.

Hat település - Nyíregyháza, Szolnok, Dunaújváros, Budapest, Esztergom és Sopron - levegője volt kifogásolt minőségű a mérőállomások adatai szerint. 

A mai közlés szerint azonban az országban mindenhol elfogadható a levegő minősége, így sok településen fellélegezhetnek a lakosok.

Címkék:
veszély, település, levegő, minőség, por, szálló por, veszélyes, levegő munkacsoport, levegőminőség, nnk, szálló, települések,