Sok a panasz az egészségügy átalakítása kapcsán: nem megy olajozottan az átállás?

Pénzcentrum2023. január 23. 19:58

Az orvosok tiltakozásra készülnek, mert úgy látják, az összevonásokkal és a központosításokkal a kormány leépíti az állami ellátást - adta hírül az RTL Híradó. Van olyan orvos, aki a kórházösszevonások miatt azzal szembesült, hogy már egy másik kórházhoz tartozik, és a fizetése is csökkent, és olyan háziorvos is, akinek már árulják a körzetét, pedig még ott dolgozik - hangzott el a műsorban.

Az Orvosi Kamara alelnöke szerint az egészségügy átalakítása kapcsán ilyen panaszokat kapnak. Álmos Péter szerint jelenleg az orvosok plusz egy hónapot dolgoznak ingyen, a szakdolgozóknál még rosszabb a helyzet. A MOK szerint már most látszik a központosítás, összevonások negatív hatásai.

Az egészségügyi szakdolgozók azért tiltakoznának, mert elmaradt az ígért januári bérrendezés. A júliusra eltolt emelést már későnek tartják a szakértők. 

Címkék:
egészség, orvos, egészségügy, átalakítás, ápoló, bérrendezés, ápolók, orvosi kamara, egészségügyi dolgozók, orvosok, mok, magyar orvosi kamara, egészségügyi ellátórendszer,