Sokkoló, de igaz: 25 éves kor felett már durván öregszenek a magyarok

Pénzcentrum2023. január 20. 18:01

Már 25 éves kor felett elkezdenek öregedni a magyarok a Semmelweis Egyetem kutató professzora szerint. Mint kifejtette, Magyarországon az átlagélettartam már 79 év, ám ez 7-10 évvel elmarad nyugati szomszédainktól.

Meglepő, de a magyarok már a 25. évüktől elkezdenek öregedni - mondta az RTL Reggeliben Dr. Molnár Béla. A Semmelweis Egyetem kutató professzora arról beszélt, hogy ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne visszafordítani a gyors öregedést.

Ehhez elsősorban különbséget kell tenni a biológiai meg a fizikai kor között: a fizikai kor tényleges életkorunk egészen a megszületéstől a halálunkig, míg a biológiai kor az a mérőszám, amilyen állapotban van a testünk. Például egy negyvenéves teste nézhet ki úgy, mint egy 30 évesé, de úgyis mint egy 50 évesé

- magyarázta. A professzor arra is felhívta a figyelmet, hogy a belgyógyászati problémák döntő többsége 40 év kor felett kezdődik, ezért erre az életszakaszra különösen oda kell figyelnünk, ha meg szeretnénk tartani fiatalos fittségünket - hozzátette, bár sok múlik a géneken, de ez nem jelenti azt, hogy a megfelelő életvitellel ne lehetne változtatni az élettartamon.. A szakember kifejtette, Magyarországon az átlagélettartam már 79 év, ám ez 7-10 évvel elmarad nyugati szomszédainktól.

Címkék:
egészség, öreg, életminőség, magyarok, életmód, kor, öregedés, idős kor, elöregedés, semmelweis egyetem,