Itt vannak az új rémálomvariáns tünetei: Magyarországon is jöhet a következő hullám?

Portfolio2023. január 5. 09:22

Szinte naponta hallunk arról, hogy újabb brutális fertőzéshullámot indított el a Covid új változata a Kínában, ráadásul már több európai országban is megjelent ez a variáns – írja a Portfolio.

A koronavírus legújabb variánsa, a BF.7 elsősorban felső légúti fertőzést okoz, vagyis a betegség a mellkas magasabb részein és a torok közelében okoz tüneteket. A leggyakoribb tünetek a betegeknél a láz, a torokfájás, az orrfolyás és a köhögés. Ezen kívül emésztési problémákat, például hányást és hasmenést is tapasztaltak egyes betegek. Az orvosok azt tanácsolják, hogy a tünetek esetén azonnal forduljunk szakemberhez, mivel a gyógyszeres kezelés és a betegek elkülönítése segíthet a fertőzések megfékezésében.

A betegség lefolyása a BF.7 esetében nem súlyosabb a jelek szerint, az igazi aggodalmat az okozza, hogy a fertőzés rengeteg embert megfertőzhet, mivel a terjedés gyorsabbnak tűnik. A gyógyulási arány magas, de a halálozások abszolút számban szintén magasak lehetnek, ha a terjedés nagyobb mértékű, mint a korábbi változatoké.

 

Címkék:
járvány, fertőzés, betegség, koronavírus, pandémia, covid, covid fertőzés, covid oltás,