MOK: az orvosokról alkotott kép, amit a törvény és rendeletei kirajzolnak, nem marad válasz nélkül

Pénzcentrum2022. december 20. 09:13

Reagált a Magyar Orvosi Kamara (MOK) arra a tervezetre, amely átalakítaná az egészségügyet és december 24-én van hivaalosan idő véleményezni. A Facebookon azt írták az orvostársadalomnak címezve: "Érezzük és értjük azt a feszültséget, amit a most megjelent rendelettervezetek okoznak mindnyájatokban. Ígérjük, hogy az az attitűd és az az orvosokról alkotott kép, amit a törvény és rendeletei kirajzolnak, nem marad válasz és az orvostársadalom erejét megmutató reakció nélkül."

A posztból kiderült, hogy a MOK elnöksége szakértők bevonásával és valamennyi területi szervezet véleményét kérve dolgozik a szakmailag megalapozott, a tagság érdekeit képviselő véleményezésen, amit a kollégákkal is meg fognak osztani. "Feladatunk elmagyarázni a társadalomnak, hogy ezek a jogszabályok milyen kiterjedten rombolják Magyarország egészségügyét" - írták.

A posztban arra kérték az orvosokat, hogy kövessék a fejleményeket, véleményükkel, javaslatukkal pedig keressék a területi szervezetet. Azt is közölték, hogy a hivatalos írásos véleményen túlmenően február 4-én a rendkívüli Országos Küldöttközgyűlésen döntenek az orvostársadalom közös fellépésének formájáról.

Loading...
Címkék:
egészség, orvos, orvosi ellátás, egészségügy, átalakítás, orvosi kamara, orvosok, mok, magyar orvosi kamara,