Zöld utat kapott a meglepő projekt: legálisan juthatnak kannabiszhoz az egyik nagyváros lakói

Pénzcentrum2022. április 21. 09:35

Engedélyezik a svájci Bázel néhány száz lakójának, hogy a nyár végétől átmeneti ideig legálisan vásároljon élvezeti célra kannabiszt. A hatóságok kíváncsi, milyen hatása van a terméknek a fizikai és a lelki egészségre - írja a HVG. 

Engedélyezik a svájci Bázel néhány száz lakójának, hogy a nyár végétől átmeneti ideig legálisan vásároljon élvezeti célra kannabiszt. Svájcban már tavaly májusban elvi engedélyt adtak a hasonló korlátozott idejű kísérletekre, de a bázeli az első konkrét projekt, amely elnyerte kedden a Szövetségi Egészségügyi Hivatal engedélyét. Svájcban jelenleg tilos a kannabisz termesztése, importja, előállítása és értékesítése, ennek ellenére ez a legelterjedtebb tiltott szer az országban.

A bázeli projekt a nyár végétől indul. Négyszáz résztvevő különböző kannabisztermékeket, például szárított kannabiszvirágot vagy hasist vásárolhat két és fél éven át a város patikáiban, és rendszeresen kikérdezik őket arról, hogy milyen hatást gyakorol e termékek fogyasztása fizikai és lelki egészségükre.

A projektben való részvételre olyan felnőtt bázeli lakosok jelentkezhetnek, akik már most is rendszeres marihuánafogyasztók. A résztvevők, akiket még nem választottak ki, nem adhatják tovább másnak a legálisan vásárolt drogot, a tilalom többszörös megsértőit kizárják a projektből.

Címkék:
egészségügy, nyár, drog, legalizálás, projekt, termékek, kannabisz,