Kásler Miklós elárulta: a kórházba kerültek 40 százaléka oltott volt a 4. hullámban

Pénzcentrum/InfoRádió2022. január 10. 08:35

Elkezdődött Magyarországon a koronavírus-járvány ötödik hulláma, de Kásler Miklós egy vasárnapi interjúban a még a 4. hullám adatairól beszlélt, az internzív osztályokon kezelt betegekről, és a halálozási arányokról is.

A negyedik hullám alkalmával, tehát az elmúlt év szeptember 7-e és az idei év január 3-a között 456 ezer magyar fertőződött meg, akik közül 17 ezren szorultak kórházi kezelésre. A kórházba kerültek 60 százaléka nem részesült oltásban, 40 százalékuk azonban igen - mondta el az Inforádiónak Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

1850 személyt kellett intenzív osztályon kezelni, közülük 70 százalék nem volt oltott, és 30 százalék vette fel a vakcinát. A 450 ezer fertőzöttből 9485 ember hunyt el, ami 2,1 százalékos halálozási arányt jelent, szemben a megelőző hullámokkal, ahol ez az arány majdnem 4 százalék volt.

Az emberi erőforrások minisztere elmondta: teljesen biztos abban, hogy számolni kell a negyedik oltás szükségességével, és az egészségügyi kormányzat is számol ezzel.

Címkék:
kórház, járvány, kásler miklós, miniszter, kórházak, kásler, lélegeztetőgép,