Ezek az intézmények nemet mondtak a kötelező oltásra: nagy bajban lennének, ha bevezetnék

24.hu2021. december 6. 09:56

Nem vezeti be a budapesti önkormányzatok döntő többsége az óvodákban és bölcsődékben a kötelező oltást, ezt többek között azzal indokolták, hogy akkor veszélybe kerülne az intézmények stabil működése. Pedagógusok Szakszervezete szerint az óvodákban körülbelül 80 százalékos lehet az átoltottság. 

A budapesti önkormányzatok döntő többsége nem vezeti be az óvodákban és bölcsődékben a kötelező oltást - tudta meg a 24.hu. Ennek okai a válaszok alapján a magas átoltottság, az egységes kormányzati intézkedések, valamint a stabil működés biztosítsa.

Ugyanakkor XVI. kerületi és a XII. kerületi vezetés kötelezővé tette az oltást az óvodai és bölcsődei dolgozóknak. Az előbbi december 20-ig adott haladékot az első vakcina felvételére azoknak, akik még nem oltatták be magukat. A VI. kerületben „puha eszközökkel” próbálnak rávenni mindenkit az oltakozásra, a VII. kerületben pedig rendszeresen tesztelik a dolgozókat.

Verba Magdolna, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) óvodapedagógiai tagozatának elnöke szerint az óvodákban körülbelül 80 százalékos lehet az átoltottság. 

Címkék:
Budapest, óvoda, kötelező, bölcsőde, oltás, önkormányzatok, pedagógusok,